OI Ljubljana
Eng

Člani Sveta Onkološkega inštituta Ljubljana za novega predsednika izvolili Tomaža Slano

V torek, 19. marca 2024, je potekala 5. seja Sveta Onkološkega inštituta Ljubljana (OI), na kateri so se člani seznanili s sklepom Vlade RS o imenovanju novih članov, nato pa med predstavniki ustanovitelja za novega predsednika Sveta OI izvolili Tomaža Slano. 

Novi predsednik Sveta OI Tomaž Slana
Člani Sveta OI so se uvodoma seznanili s sklepom Vlade RS z dne 5. 3. 2024, s katerim je ta odpoklicala predstavnike ustanovitelja v Svetu OI, in sicer dr. Ivana Eržena, Antona Zorka in Aleka Valenčiča. Obenem je z navedenim sklepom v Svet OI za preostanek mandata, do 6. 11. 2027, kot predstavnike ustanovitelja imenovala dr. Tomaža Pliberška, Andreja Eržena in dr. Mojco Dobnik. Do odpoklica je funkcijo predsednika Sveta OI opravljal Anton Zorko. Člani Sveta so za novega predsednika sveta OI izvolili Tomaža Slano. 

Imenovanje v. d. strokovnega direktorja OI
Z dnem 24. 3. 2024 dr. Ireni Oblak, dr. med., preneha mandat strokovne direktorice OI. Skladno s tem je bil pričet postopek imenovanja strokovnega direktorja. Svet zavoda je na 4. seji potrdil časovnico za postopek imenovanja strokovnega direktorja OI in imenoval razpisno komisijo za imenovanje strokovnega direktorja. Javni razpis je bil objavljen v 16. 2. 2024. Razpisna komisija je ugotovila, da za funkcijo strokovnega direktorja OI ni prijavljen noben kandidat.

Zakon o zavodih v 37. členu določa, da se v primeru, če se na razpis nihče ni prijavil ali če nihče od prijavljenih kandidatov ni bil izbran, razpis ponovi. Za čas do imenovanja direktorja na podlagi ponovljenega razpisa se imenuje vršilec dolžnosti direktorja, vendar najdlje za eno leto. 
Predstojniki zdravstvenih sektorjev OI so predlagali, da Svet OI zaradi zagotavljanja nemotenega strokovnega vodenja in razvoja OI ter hkrati slovenske onkologije za vršilko dolžnosti strokovnega direktorja imenuje dosedanjo strokovno direktorico dr. Ireno Oblak, dr. med. Glede na dejstvo, da sta trenutno dve kandidatki za mesto v. d. strokovnega direktorja OI in glede na to, da druga kandidatka zaradi neodložljivih obveznosti ni mogla prisostvovati seji, se bo predstavitev kandidatk in odločanje članov nadaljevalo 20. 3. 2024 ob 15. uri.

 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava