OI Ljubljana
Eng

Člani Sveta Onkološkega inštituta so si ogledali prostorsko stisko na inštitutu

Zaradi vse večje prostorske stiske na Onkološkem inštitutu (OI), ki se je v času epidemije Covid-19 še poglobila, se je vodstvo odločilo, da člane Sveta OI povabi na ogled inštituta. Pomanjkanje prostorov je namreč že dlje časa velika težava, s katero so bili sicer člani na sejah Sveta OI že večkrat seznanjeni in podpirajo prizadevanja OI za pridobitev dodatnih prostorov, včeraj pa so dobili priložnost, da si situacijo ogledajo tudi od blizu. 

Strokovna direktorica OI izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med., je poudarila, da onkološka dejavnost navkljub epidemiji poteka nemoteno, z upoštevanjem vseh epidemioloških ukrepov za varno obravnavo, potrebno pa je bilo uvesti številna nova delovišča, kar je prostorsko in tudi kadrovsko stisko še dodatno poglobilo. 

Onkološki inštitut je Ministrstvo za zdravje o pomanjkanju prostorov seznanjal že v preteklih letih in aktivnosti za kratkoročne rešitve že potekajo, si pa vodstvo želi tudi dolgoročne rešitve, da bo inštitut tudi v prihodnje lahko obdržal vrhunsko obravnavo vseh onkoloških bolnikov.  

Na sliki: Člani Sveta OI pred ogledom Oddelka za teleradioterapijo. S člani so bili: generalna direktorica Andreja Uštar, strokovna direktorica izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med., vodja raziskovanja in izobraževanja prof. dr. Maja Čemažar, vodja epidemiologije in registra raka prof. dr. Vesna Zadnik, dr. med., glavna medicinska sestra Darija Zupančič ter predstojniki vseh treh sektorjev, in sicer doc. dr. Gašper Pilko, predstojnik Sektorja operativnih strok, dr. med., prof. dr. Janja Ocvirk, dr. med., predstojnica Sektorja internistične onkologije ter doc. dr. Tanja Marinko, dr. med., predstojnica Sektorja radioterapije. Vabilu so se odzvali predsednik Sveta OI Bogdan Tušar ter članice Mojca Ifko Pinosa, Metka Cerar in Dunja Piškur Kosmač. 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava