OI Ljubljana
Eng

Evropska komisarka za zdravje in varnost hrane Stella Kyriakides bo v petek, 2. junija, obiskala Onkološki inštitut Ljubljana

Evropska komisarka za zdravje in varnost hrane Stella Kyriakides bo v petek, 2. junija, ob prisotnosti ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana obiskala Onkološki inštitut Ljubljana. Na srečanju se bo med drugim seznanila z delovanjem inštituta ter z implementacijo Evropskega načrta za boj proti raku in aktivnostmi Državnega programa obvladovanja raka. 

Delegaciji evropske komisarke in ministra za zdravje bodo ob 11.45 sprejeli generalni direktor Andraž Jakelj, strokovna direktorica izr. prof. Irena Oblak, koordinatorica Državnega programa obvladovanja raka Sonja Tomšič, dr. med., in njen namestnik prof. dr. Janez Žgajnar, vodja sektorja za raziskovanje in izobraževanje OI prof. dr. Maja Čemažar in pomočnica strokovnega direktorja za področje zdravstvene nege Aleksandra Grbič, dipl. m. s. 

Evropska komisarka se bo v okviru obiska srečala tudi s predstavniki bolnikov  -  predsednico Sveta pacientov OI Darjo Molan in predsednico Združenja Europa Donna Slovenija Tanjo Španić.

V okviru obiska si bodo gostje ogledali nekatere oddelke inštituta: Ambulantna kemoterapija, Oddelek za teleradioterapijo, specialistične ambulante, program DORA.

Ob 12.30 pa je predvidena izjava za medije v parku OI.
 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava