OI Ljubljana
Eng

Izjava vodstva Onkološkega inštituta Ljubljana ob potekajočih kriminalističnih preiskavah v zdravstvu

V zvezi s kriminalističnimi preiskavami, ki potekajo v več zdravstvenih ustanovah po Sloveniji in tudi na OI, sporočamo, da vodstvo OI vse potekajoče kriminalistične aktivnosti v celoti podpira in zagotavlja polno sodelovanje.

Na OI smo sami v zadnjih mesecih, še pred začetkom teh preiskav, zaznali sume na več nepravilnosti, povezanih z OI, in ukrepali. Konkretno smo za več zadev zbrali obsežno dokumentacijo in jo predali v obravnavo specializiranemu državnemu tožilstvu, med drugim tudi tripartitno pogodbo z izvajalcem za sanacijo vodovodnega omrežja OI. O tem smo že obvestili ministrstvo za zdravje in Svet OI.

Delovanje OI je aktivno usmerjeno k zmanjševanju tveganj za koruptivna in druga nepravilna delovanja, vendar pri tem ni možno v celoti izključiti možnosti nepravilnega delovanja posameznikov. Izrecno pa nasprotujemo vsem pavšalnim obtožbam in diskreditacijam OI in posameznih zaposlenih na OI z izkoriščanjem trenutne situacije. Ponavljamo, ločiti je treba delovanja posameznikov, pri čimer ima vodstvo ničelno toleranco do nepravilnih dejanj.

Vodstvo bo v imenu celotnega OI aktivno reagiralo na  vsako zaznano koruptivno delovanje posameznikov, Strokovni svet pa tudi na vse strokovne nepravilnosti in tudi na nekorektno informiranje javnosti o strokovnem delovanju OI, ne glede na vir informacij.

Še enkrat jasno poudarjamo, da je ključna naloga OI skrb za onkološke bolnike in zagotavljanje kakovostne in varne obravnave, za kar si bomo prizadevali še naprej in bomo tudi v prihodnje ne glede na  vse okoliščine zagotavljali neokrnjen potek zdravljenja in oskrbe onkoloških  bolnikov.


prim. Janez Remškar, generalni direktor

prof. dr. Janez Žgajnar, strokovni direktor

 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava