OI Ljubljana
Eng

Izpolnjevanje pogoja PCT za bolnike Onkološkega inštituta Ljubljana

S 15. 9. 2021 je Onkološki inštitut Ljubljana skladno z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki v prvi alineji drugega odstavka 5. člena določa, da morajo pogoj PCT izpolnjevati vse osebe, ki so uporabniki storitev ali so prisotni pri izvajanju dejavnosti v okoljih v RS, začel s preverjanjem dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT tudi pri bolnikih. Izjemo določa četrti odstavek 5. člena, ki pravi, da to ne velja v primerih nujnih zdravstvenih storitev.

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana (OI) upoštevamo navedeni odlok, hkrati pa pojasnjujemo, da pojem »nujna zdravstvena storitev« ne opredeljuje le urgentnih stanj, pač pa tudi zdravstvene storitve, ki bi v primeru opustitve ali prestavitve na kasnejši termin lahko ogrozile ali poslabšale zdravstveno stanje bolnika. V nujno zdravstveno storitev sodi tudi onkološko zdravljenje. 

Od 15. 9. 2021 za vstop na OI preverjamo dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT, ki ga bolniki prinesejo s sabo in pokažejo osebju OI na nadzorni triažni točki.

Storitve za bolnike na aktivnem onkološkem zdravljenju in v diagnostičnih postopkih se bodo izvajale brez omejitev. Vstop na OI jim bo omogočen na podlagi epidemiološke ankete, ki jo bo opravilo zdravstveno osebje na nadzorni triažni točki. 

Bolniki na sledenju po zaključenem onkološkem zdravljenju (kontrolni pregledi), ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, imajo možnost, da pred obravnavo opravijo samoplačniško testiranje na OI.


 
  

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava