OI Ljubljana
Eng

Izšel je učbenik Onkologija - raziskovanje, diagnostika in zdravljenje raka

Danes je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekala predstavitev knjige Onkologija – raziskovanje, diagnostika in zdravljenje raka, ki je prejšnji teden izšla pod okriljem Založbe Mladinska knjiga. Učbenik je najsodobnejše strokovno delo, pri nastajanju katerega je sodelovalo 54 slovenskih vrhunskih strokovnjakov s področja onkologije in drugih ved, povezanih z odkrivanjem in zdravljenjem različnih vrst raka, večina z Onkološkega inštituta Ljubljana.

Knjigo so strokovno uredili znan. svet. dr. Srdjan Novaković, doc. dr. Marko Hočevar, doc. dr. Barbara Jezeršek Novaković, prof. dr. Primož Strojan in doc. dr. Janez Žgajnar, recenzirala pa prof. dr. Zvonimir Rudolf in prof. dr. Miha Sok. V 30 poglavjih, od tega jih je 13 splošnih in 17 specialnih, so predstavljena temeljna onkološka področja, diagnostični postopki in zdravljenje raka ter socialni vidiki te bolezni.

Onkologija je učbenik in priročnik, namenjen tako študentom medicine, zdravnikom, medicinskim sestram in vsem drugim strokovnjakom, ki delujejo na področju onkologije in zdravstva, kot tudi bolnikom, njihovim svojcem in širši javnosti oziroma vsem tistim, ki se želijo bolj poglobljeno seznaniti z različnimi oblikami raka.

Knjiga je na voljo v prosti prodaji, nekaj izvodov bo dostopnih tudi v strokovni knjižnici OI.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava