OI Ljubljana
Eng

Onkološki inštitut Ljubljana bo v sredo, 31. maja 2023, obiskal regionalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije dr. Hans Kluge

V okviru dvodnevnega obiska Slovenije na Onkološki inštitut Ljubljana (OI) prihaja regionalni direktor za Evropo pri Svetovni zdravstveni organizaciji (SZO) dr. Hans Kluge. OI bo obiskal v sredo, 31. maja 2023, ob 9. uri, kjer se bo srečal z generalnim direktorjem inštituta Andražem Jakljem in strokovno direktorico izr. prof. dr. Ireno Oblak. Dr. Kluge se bo seznanil z delovanjem inštituta, izzivi na področju obvladovanja bremena raka v Sloveniji ter z delovanjem edinega akreditiranega centra za paliativno oskrbo v Sloveniji Oddelka akutne paliativne oskrbe OI. Z delegacijo SZO bo inštitut obiskala tudi predstavnica in vodja pisarne SZO v Sloveniji dr. Aiga Rurane. Na obisku bo sodelovala tudi bolnica Klara Čampa, ki mu bo predstavila svojo izkušnjo z boleznijo in obravnavo na inštitutu.

Po predstavitvi se bo srečanje nadaljevalo v prostorih Registra raka v stavbi B, kjer se bo dr. Kluge seznanil z dejavnostjo Epidemiologije in registra raka, ki zagotavlja celovito obravnavo področja onkološkega javnega zdravja in onkološke epidemiologije v Sloveniji. 

Svoj obisk bo zaključil v pritličju stavbe DEH in se pri pultu prostovoljcev vpisal v Zlato knjigo OI. Ob koncu obiska sledi še fotografiranje.

Dr. Hans Henri P. Kluge je 1. februarja 2020 začel opravljati funkcijo regionalnega direktorja Svetovne zdravstvene organizacije za Evropo, potem ko ga je na to mesto imenoval regionalni odbor SZO za Evropo in izvršni odbor SZO. Ima 25 let izkušenj na področju zdravniške prakse in javnega zdravja v številnih okoljih po vsem svetu. Po diplomi iz medicine, kirurgije in porodništva na Katoliški univerzi v Leuvnu leta 1994 je svojo poklicno pot začel kot družinski zdravnik v Belgiji. SZO se je pridružil leta 1999, kjer je večino svojega dela v različnih organih posvetil javnemu zdravju in boju proti nalezljivim boleznim (AIDS, tuberkuloza in malarija). 
 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava