OI Ljubljana
Eng

Napovedana stavka v javnem sektorju in OI

Vodstvo Onkološkega inštituta se je danes, 22. januarja 2018, sestalo s predstavniki sindikatov, ki delujejo na OI ter s predstavniki stavkovnega odbora Sindikatov v zdravstvu Slovenije PERGAM, glede organizacije dela v času stavke, ki je napovedana za sredo, 24. januarja.

Vodstvo inštituta in predstavniki sindikatov so se strinjali, da bi odpovedi sistemskega zdravljenja, operacij ali obsevanj zaradi specifičnosti zdravljenja onkoloških bolnikov lahko ogrozile strokovno primerno obravnavo teh bolnikov. Vodstvo OI je podprlo predlog sindikatov, da se tistim zaposlenim, ki bodo želeli aktivno sodelovati v stavki z udeležbo na organiziranem shodu ali na delovnem mestu, to omogoči, pri tem pa vodje v posameznih enotah delo organizirajo tako, da se izvajajo vse tiste zdravstvene storitve, ki zagotavljajo, da bolniki pri tem ne bodo resneje prizadeti oz. se njihovo zdravstveno stanje ne bo poslabšalo.

V skladu z 52. členom Zakona o zdravstveni dejavnosti morajo kljub stavki  zdravstveni delavci zagotavljati bolnikom nujno medicinsko pomoč, nego in oskrbo. Stavkajoči delavci so dolžni zagotoviti minimum delovnega procesa tudi po 7. členu Zakona o stavki, tako da sta zagotovljena varnost in življenje ljudi. Med stavko zdravstveni delavci in zdravstveni sodelavci opravljajo zdravstveno dejavnost v skladu s sprejeto zdravstveno doktrino in s kodeksom medicinske deontologije oziroma z drugimi strokovnimi in etičnimi kodeksi.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava