OI Ljubljana
Eng

Napovedujemo 40. Slovenski teden boja proti raku

Zveza slovenskih društev za boj proti raku v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana organizira jubilejni 40. Slovenski teden boja proti raku, ki bo potekal od 6. do 12. marca 2023 z geslom 'Slovenija pred novimi presejalnimi programi za raka'.

Ob letošnjem tednu boja proti raku poudarjamo, da obstoječi presejalni programi v Sloveniji izjemno dobro delujejo in dosegajo vse evropske kazalnike kakovosti. Na podlagi izkušenj z njimi in tudi na podlagi usmeritev EU pa bo nove programe potrebno uvajati postopoma in na visoki ravni kakovosti. 

V Tednu boja proti raku poteka vrsta aktivnosti, ki laično javnost seznanjajo predvsem z možnostmi preprečevanja rakavih bolezni. 

Program 40. Slovenskega tedna boja proti raku:

  • Ponedeljek, 6. marec; Novinarska konferenca 'Slovenija pred novimi presejalnimi programi za raka'.
  • Torek, 7. marec; Dan odprtih vrat Onkološkega inštituta, predavalnica v stavbi C, začetek ob 12:00 uri.
  • Sreda, 8. marec; Regijske aktivnosti: regijska društva za boj proti raku v povezavi z lokalnimi deležniki.
  • Četrtek, 9. marec; Slavnostna seja Zveze slovenskih društev za boj proti raku s podelitvijo zaslužnih plaket in priznanj sodelavcem Zveze in regijskih društev za boj proti raku ob 10:30 uri v prostorih Ministrstva za zdravje. Po zaključku slavnostne seje bo redna letna skupščina Zveze slovenskih društev za boj proti raku.
  • Petek, 10. marec; Nagradno žrebanje učenk in učencev, ki so v šolskem letu 2022/2023 sodelovali v programu Vzgoja za nekajenje, bo potekalo v organizaciji Regijskega društva za boj proti raku Velenje na osnovni šoli Šalek v Velenju.   

Vabimo vas, da se pridružite slovenskemu tednu za boj proti raku in v okviru svojih zmožnosti in svojih aktivnosti prispevate k večji ozaveščenosti o pomenu preventive in zgodnjega odkrivanja raka!

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava