OI Ljubljana
Eng

Nova pomlad življenja - jubilejno 20. srečanje žensk z rakom dojke

12. maja 2012 je Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v Grand Hotelu Union v Ljubljani,  pod častnim pokroviteljstvom Ministrstva za zdravje, organiziralo jubilejno 20. strokovno, kulturno in družabno vseslovensko srečanje žensk z rakom dojke Nova pomlad življenja. Srečanja so se udeležile članice vseh dvajsetih skupin za samopomoč, ki delujejo v različnih krajih Slovenije. Tako so znova počastile in praznovale leta svojega 'novega življenja' in zmage nad boleznijo.

Slovesnega srečanja so se udeležili številni gostje, med njimi častna gostja Barbara Miklič Türk, minister za zdravje Tomaž Gantar in varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek-Travnik, ki je imela strokovno predavanje z naslovom 'Poznamo svoje pravice dovolj dobro?'.

Svečani dogodek pomeni ženskam, ki so zbolele za rakom dojke, nepozabno doživetje, vir novega upanja in veselja do življenja, ki je za vsakogar po srečanju z boleznijo še bolj dragoceno. Množičnost prireditve s častnimi gosti iz sveta politike, stroke in civilne družbe je znova okrepila občutek solidarnosti, dala pozitivne zglede in zavest, da v nesreči nisi sam.

Poročilo z dogodka si lahko preberete na http://www.onkologija.org/sl/domov/pogovori_in_komunikacija/novice_in_dogodki/?event_id=289

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava