OI Ljubljana
Eng

Obvestilo bolnikom glede sprejema na OI v primeru akutne okužbe dihal

Z namenom preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni in poostrene epidemiološke situacije z zvezi z novim koronavirusom v državi Onkološki inštitut poziva vse bolnike, ki imajo znake akutne okužbe dihal (kašelj, težko dihanje ali občutek pomanjkanja zraka), naj NE PRIHAJAJO NA ONKOLOŠKI INŠTITUT. 
Za preložitev onkološke obravnave naj po telefonu pokličejo triažno ambulanto na tel. št. 01 5879 163 in se dogovorijo za nov datum. Bolniki naj se glede akutne okužbe dihal posvetujejo s svojim osebnim zdravnikom.

Onkološki inštitut ob tem izrecno poudarja, da OI ni vstopna točka za odvzem brisa ob sumu na okužbo z novim koronavirusom. Na najbližjo vstopno točko vas bo napotil vaš osebni zdravnik. 

Onkološki inštitut poziva tudi vse zdravstvene ustanove, naj bolnike z akutno okužbo dihal ne napotujejo na OI. Za bolnike s težje potekajočo akutno okužbo dihal, ki zahteva hospitalizacijo, je sprejem na OI možen le po predhodnem dogovoru med napotnim zdravnikom in lečečim ali dežurnim zdravnikom na OI in predhodno že opravljenim testom na prisotnost novega koronavirusa z negativnim izvidom
.
Na Onkološkem inštitutu še naprej velja popolna prepoved obiskov ter omejen in nadzorovan dostop v bolnišnico prek nadzorne triažne točke v stavbi E (ob Ljubljanici).

Onkološki inštitut v tem trenutku vsem bolnikom še naprej zagotavlja nemoteno specifično onkološko zdravljenje. 
 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava