OI Ljubljana
Eng

Obvestilo o ukrepih Onkološkega inštituta Ljubljana za preprečevanja širjenja novega koronavirusa (SARS-CoV-2)

Strokovni svet Onkološkega inštituta Ljubljana je dne 9. 3. 2020 sprejel dodatne ukrepe za zamejitev širjenja okužbe z novim koronavirusom, med drugim prenaročanje kontrolnih pregledov bolnikov po zaključenem onkološkem zdravljenju ter začasno zaustavitev mamografskega slikanja v državnem programu zgodnjega odkrivanja raka dojk DORA. Ti dodatni ukrepi v tem trenutku ne vplivajo na obravnavo onkološke bolezni, OI vsem bolnikom zagotavlja nemoteno specifično onkološko zdravljenje.

PRENAROČANJE KONTROLNIH PREGLEDOV BOLNIKOV PO ZAKLJUČENEM ONKOLOŠKEM ZDRAVLJENJU
Onkološki inštitut je v tem tednu pričel s prenaročanjem tistih bolnikov, ki na OI prihajajo na redne kontrole po zaključenem zdravljenju, vključno s preiskavami. Bolniki, ki so za tovrstne kontrolne preglede ali preiskave bili naročeni v marcu in aprilu, bodo o tem dobili pisno obvestilo z OI z novim terminom kontrolnega pregleda (kontrolne preglede prestavljamo predvidoma od zadnjega tedna maja naprej).  
 
ZAČASNA POPOLNA PREKINITEV MAMOGRAFSKEGA SLIKANJA ŽENSK V PROGRAMU DORA OD 16. MARCA 2020 DALJE, DANES IN JUTRI ZMANJŠAN OBSEG
Strokovni svet Onkološkega inštituta Ljubljana je dne 9. 3. 2020 sprejel sklep o začasni popolni prekinitvi slikanja v programu DORA od ponedeljka, 16. marca 2020, v vseh 21 stacionarnih in mobilnih centrih presejalnega programa DORA. Na podlagi včerajšnje odredbe MZ pa bomo program danes, 12.03.2020, in jutri, 13.03.2020, zmanjšali, kolikor se le da. To pomeni, da bomo ženske po telefonu ali pisno obvestili, naj se slikanja ne udeležijo. Tiste, ki sporočila ne bodo prejele pravočasno in bodo danes ali jutri prišle na slikanje, jih bomo poslikali, če ne kažejo znakov akutne okužbe dihal in niso bile v stiku z obolelim in niso bile v tujini.
Vse že naročene ženske bodo iz Registra in klicnega center DORA v prihodnjih dneh po telefonu ali pisno obveščene o odpovedi termina. Ob ponovni vzpostavitvi slikanja bodo vse prenaročene ženske prejele nov termin za slikanje. Za vse ženske, ki bodo do 16. 3. 2020 opravile slikanje, bo napotitev na morebitne dodatne preiskave in zdravljenje potekala kot do sedaj, tako na Onkološkem inštitutu Ljubljana kot v UKC Maribor.
Dodatne informacije: dora@onko-i.si, brezplačni telefon: 080 27 28 vsak delovnik 9.00-12.00.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava