OI Ljubljana
Eng

Oddelek za radiologijo OI začel s slikanjem bolnikov na novem aparatu CT

V torek, 1. aprila 2014, so bila opravljena prva slikanja bolnikov na novem CT-aparatu na oddelku za radiologijo na Onkološkem inštitutu Ljubljana (OI). Nov, 128-rezinski aparat omogoča hitrejšo računalniško obdelavo informacij, bistvena prednost pa je tudi za več kot 50 % nižja doza sevanja, ki jo prejme bolnik ob slikanju.
Dr. Maja Marolt Mušič, dr. med., vodja oddelka za radiologijo na OI: ''Nov aparat je pomembna pridobitev tako za bolnike kot tudi za zaposlene, s katerim bomo lahko sledili sodobnim trendom onkološke slikovne diagnostike.'' Na oddelku za radiologijo OI na leto sicer opravijo več kot 6.300 diagnostični preiskav z napravo CT.

Tehnični prevzem nove CT-naprave je bil narejen v ponedeljek, 31. 3. 2014. Z včerajšnjim dnem se je pričelo 8-dnevno šolanje zaposlenih za delo z napravo, ki ga izvaja proizvajalec, in sicer ob rednem izvajanju diagnostičnega programa.
Nov aparat je zamenjal starega, ki se je pokvaril septembra lansko leto. V vmesnem času so bolniki preiskave s CT-jem opravljali v popoldanskem času na napravi PET-CT na oddelku za nuklearno medicino OI.
Javno naročilo za nakup CT-aparata je OI izvedel v letu 2013, v januarju 2014 pa je bila nato sklenjena pogodba o nakupu.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava