OI Ljubljana
Eng

OI se pridružuje čestitkam prof. dr. Ervinu B. Podgoršaku ob kanadskem odlikovanju za življenjsko delo

Prof. dr. Ervinu B. Podgoršaku so februarja letos v Kanadi podelili odlikovanje za življenjsko delo – red Kanade. Priznanje mu je podelil generalni guverner Kanade David Johnston. V obrazložitvi priznanja so med drugim zapisali, da je prof. Podgrošak s svojim delom v medicinski fiziki pomembno prispeval k zdravljenju raka in izobraževanju na tem področju. Razvijal je pionirske metode obsevanja v onkologiji, bil mentor številnim generacijam medicinskih fizikov in prispeval h kakovostnemu in dostopnemu zdravstvu v Kanadi.

Prof. dr. Podgoršak je veliko sodeloval tudi z Onkološkim inštitutom Ljubljana in prispeval k razvoju radioterapije v Sloveniji. Onkološki inštitut se mu za ta prispevek iskreno zahvaljuje in se pridružuje čestitkam ob prejetem kanadskem priznanju.

Prof. Podgoršak je avtor številnih del, učbenikov in člankov o medicinski fiziki in dobitnik vrste uglednih mednarodnih priznanj, med drugim nagrade Williama D. Coolidgea (2006). Leta 1994 je prejel tudi častni naziv zaslužnega profesorja Univerze v Ljubljani.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava