OI Ljubljana
Eng

Onkološki inštitut Ljubljana obiskal predstavnik Mednarodne agencije za jedrsko energijo g. Olivier Pellet

V torek, 23. 4. 2024, je Onkološki inštitut Ljubljana obiskal predstavnik Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) g. Olivier Pellet, v okviru svojega večdnevnega obiska Slovenije.

Delegacijo je ob 10. uri sprejelo širše vodstvo inštituta in g. Pelletu na kratkem sestanku v sejni sobi predstavilo zgodovino, poslanstvo in cilje inštituta. Nato si je g. Pellet skupaj z vodji ogledal sektor radioterapije, oddelek za nuklearno medicino in oddelek za radiologijo. 

Sledil je še skupni sestanek, na katerem so strokovnjaki OI z gostom govorili o razvoju nuklearne medicine v Sloveniji in na Onkološkem inštitutu Ljubljana ter o usposabljanju in zagotavljanju opreme na področju nuklearnomedicinskega slikanja. Predstavljen mu je bil tudi potek nadzora nad radiološkimi postopki v naši bolnišnici in ocena dosežkov projekta SLO6006, ki je bil projekt tehničnega sodelovanja z IAEA, namenjen izboljšanju varnosti in kakovosti radioloških storitev preko razvoja oddelkov za medicinsko fiziko ter izboljšanju dostopnosti do novih nuklearnomedicinskih preiskav. Na sestanku je razprava tekla tudi o pobudi IAEA Rays of Hope, katere namen je izboljšati bolnikom z rakom dostop do radioterapevtskega zdravljenja in radioloških ter nuklearnomedicinskih storitev s podporo vzpostavitvi in širitvi zmogljivosti po vsem svetu. Onkološki inštitut Ljubljana je predviden kot vodilni - sidrni center projekta v regiji, ki bo spodbujal mreženje ter zagotavljal mentorstvo drugim onkološkim centrom  v regiji in širše.

G. Pellet je izrazil navdušenje nad inštitutom in poudaril, da ima  naša bolnišnica poleg zelo visoke znanstvene in tehnološke ravni tudi temeljno vrednost: vrednost srca. Izrazil je spoštovanje do vseh zaposlenih, ki so predani bolnikom, in se zahvalil za gostovanje.

Sestanek se je zaključil s spodbudno razpravo o prihodnjem sodelovanju med Onkološkim inštitutom Ljubljana in IAEA. 

G. Pellet si bo predvidoma v četrtek ogledal še presejalni program za raka dojk DORA, ki ga vodi Onkološki inštitutu Ljubljana.

Obisk je organizirala Uprava RS Slovenije za jedrsko varnost z ministrstva za naravne vire in prostor.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava