OI Ljubljana
Eng

Onkološki inštitut Ljubljana v drugi polovici leta 2007 posloval pozitivno

Poslovni rezultati Onkološkega inštituta za leto 2007 so pokazali, da je inštitut v drugi polovici leta, ko je vodenje prevzel mag. Aljoša Rojec, posloval pozitivno, in sicer kljub izplačilu druge polovice poračuna plač zdravnikov zaradi napačno izvedenih napredovanj specializantov OI v preteklih letih. Drugo polovico leta 2007 je Onkološki inštitut zaključil s 441.774 € presežka prihodkov nad odhodki.

Presežek odhodkov nad prihodki je tako v letu 2007 znašal 4.603.396 €. Brez upoštevanja izgube zaradi izrednih razmer in brez poračuna plač zdravnikov pa bi presežek odhodkov nad prihodki znašal 1.276.080 €. Glavni razlog lanskoletne izgube OI poleg poračuna plač v višini 2.880.920 € predstavlja še strošek dragih zdravil (citostatikov in bioterapevtikov) v višini več kot milijon evrov, ki je posledica sprejetja Pravilnika o cenah zdravil za uporabo v humani medicini.

Vodstvo inštituta je realiziralo tudi nekaj pomembnejših kratkoročnih ciljev sanacijskega načrta, katerih pozitivni finančni učinki znašajo cca. 2 milijona €. Onkološki inštitut je s prestrukturiranjem programa realiziral pogodbeno dogovorjen obseg storitev v akutni obravnavi oziroma pogodbeno dogovorjen program z ZZZS, kar pomeni, da OI ni imel izpada prihodka iz tega naslova. Podpis aneksa k pogodbi o izvajanju zdravstvenih storitev za pogodbeno leto 2007 ni pomenil zgolj prestrukturiranje programa, ampak tudi povečanje obsega programa. Naknadno je vodstvo inštituta z ZZZS podpisalo še aneks k pogodbi o izvajanju dodatnega programa, po katerem je bil povečan program CT in MR preiskav.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava