OI Ljubljana
Eng

Onkološki inštitut med 18 učnimi ustanovami v projektu Oncovideos – pridobivanje praktičnih znanj iz onkologije s pomočjo e-učenja

Pod okriljem Evropske organizacije proti raku (ECCO – European CanCer Organization) poteka inovativen multidisciplinarni projekt ECCO Oncovideos, katerega namen je preko e-učenja posredovati praktična znanja iz onkologije zdravstvenemu osebju. V projektu sodeluje 18 učnih ustanov, med njimi tudi Onkološki inštitut Ljubljana, sestavljalo pa ga bo 24 video-prezentacij, v katerem bodo evropski strokovnjaki z različnih področij onkologije prikazovali obravnavo pogostih stanj. Med prvimi objavljenimi prezentacijami na spletni strani projekta je prikaz varne ekscizije kožnega melanoma, ki je bila posneta na Onkološkem inštitutu pod vodstvom predstojnika sektorja operativnih strok prof. dr. Marka Hočevarja.

Prezentacije, dolge 20-30 minut, bodo prikazovale obravnavo pogostih stanj iz kirurške onkologije, radioterapije, internistične onkologije, pediatrične onkologije in nevroonkologije. Prezentacije posegov bodo posnete v učnih ustanovah in bodo vsebovale razlage in nasvete najboljših strokovnjakov s področja, ki ga prezentacija obravnava.

Stran projekta je dosegljiva na spletnem naslovu http://www.ecco-org.eu/oncovideos/. Vseh 24 prezentacij bo predvidoma objavljenih do septembra letos, ko bo na letnem evropskem onkološkem kongresu v Stockholmu stran projekta tudi uradno predstavljena.

Projekt preko programa Lifelong Learning Programme podpira Evropska komisija.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava