OI Ljubljana
Eng

Organizacija dela na Onkološkem inštitutu Ljubljana ob napovedani splošni stavki zdravnikov in zobozdravnikov 9. 1. 2024

Vodstvo Onkološkega inštituta Ljubljana (OI) se je v minulih dneh sestalo s predstavnico sindikata Fides - sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, ki deluje na OI in je za torek, 9. januarja 2024, napovedal splošno stavko, med drugim zaradi nevzdržnih razmer v javnem zdravstvenem sistemu ter zaradi neizpolnitve zavez dogovorjenih z Vlado RS v Sporazumu o rešitvi stavkovnih zahtev iz januarja 2023. Vodstvo in predstavnica sindikata sta se uskladila glede organizacije dela zdravnikov na OI v času stavke.

Vodstvo OI in predstavnica sindikata sta se strinjala, da bi odpovedi diagnostike ali zdravljenja zaradi specifičnosti onkoloških bolnikov lahko ogrozile strokovno primerno obravnavo, zato bodo po zagotovilu sindikalne predstavnice zagotovljene vse potrebne storitve. Podporo stavki bodo stavkajoči na OI izrazili v času od 8.00 do 8.30, ko bodo proces dela prekinili. 

Vodje v posameznih enotah OI naj delo organizirajo tako, da bodo bolnikom zagotovljene vse potrebne storitve.  

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava