OI Ljubljana
Eng

Pošta Slovenije izdala redne znamke s podobo preventivnih programov za raka

Pošta Slovenije je danes, 13. 11. 2020, v kompletu rednih znamk izdala tudi znamke s podobo vseh treh presejalnih programov za raka ZORA, DORA in Program Svit. S tem se je Pošta Slovenije priključila  osveščanju in spodbujanju Slovenk in Slovencev k udeležbi v preventivnih programih za raka, ki dokazano rešujejo življenja. 

Predlog, katere tematike naj bi bile na znamkah, lahko poda vsak, saj Pošta Slovenije vsako leto zbira tovrstne predloge za dve leti vnaprej. Končno odločitev, kaj bo na znamkah, sprejema posebna Komisija za izdajo poštnih vrednotnic.

Znamke imajo tudi sporočilno in izobraževalno vrednost, zato se je Komisija za izdajo poštnih vrednotnic odločila, da uvrsti tematiko, kot so presejalni programi za zgodnje odkrivanje raka, med redne znamke. Te se, za razliko od priložnostnih, več uporabljajo v poštnem prometu, torej v prenosu pošiljk oz. v vsakdanji uporabi. Redne znamke niso naprodaj le eno leto od datuma izida, temveč dlje, medtem ko so priložnostne poštne znamke v prodaji eno leto od datuma izida.

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana se zahvaljujemo Pošti Slovenije za prepoznavanje pomena preventivnih programov za raka in pomoč pri osveščanju na svojih znamkah.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava