OI Ljubljana
Eng

Predstavitev največjih dosežkov ob praznovanju 80. obletnice OI

Onkološki inštitut Ljubljana praznuje letos 80. obletnico delovanja. V vseh teh letih se je uspel inštitut oblikovati v nacionalni onkološki center za celostno obravnavo rakavih bolnikov v Sloveniji. Da bi zagotovil čim boljšo obravnavo in zdravljenje onkoloških bolnikov, stremi k čim višji kakovosti zdravljenja in obravnave bolnika. Ob tem se z intenzivno dejavnostjo na področju raziskovanja in izobraževanja na področju onkologije uvršča med najboljše onkološke centre v Evropi.

Največje dosežke zadnjih let na omenjenih področjih vam bodo na novinarski konferenci, ki bo v petek, 23.11.2018 ob 10.45 v sejni sobi, stavba C Onkološkega inštituta, predstavili:
- Zlata Štiblar Kisić, generalna direktorica OI
- doc. dr. Viljem Kovač, strokovni direktor OI
- prof. dr. Maja Čemažar, pomočnica strokovnega direktorja za raziskovanje in izobraževanje.

Za podrobnejša vprašanja in obrazložitve bodo na voljo tudi:
- prof. dr. Nikola Bešić, predstojnik sektorja operativnih dejavnosti
- izr. prof. dr. Janja Ocvirk, predstojnica sektorja internistične onkologije
- asist. dr. Tanja Marinko, vodja sektorja za radioterapijo
- Gordana Lokajner, pomočnica strokovnega direktorja za zdravstveno nego – glavna medicinska sestra.

Prav tako v petek, 23.11.2018, od 9.30 ure dalje poteka na Onkološkem inštitutu tudi znanstveni simpozij, s pregledom strokovne, pedagoške in znanstveno-raziskovalne dejavnosti inštituta. Otvoritve simpozija ob 9.30 se bo udeležil tudi minister za zdravje Samo Fakin.

Na simpoziju gostimo mednarodno priznanega raziskovalca s področja imunologije profesorja Grahama Paweleca iz Nemčije. V svojem predavanju bo obravnaval klinično zelo pomembno vprašanje vpliva imunskega staranja na zdravljenje bolnikov s solidnimi raki. Zaviralci kontrolnih točk imunskega odziva so novo revolucionarno imunsko zdravljenje v onkologiji, ki obeta povečanje ozdravljivosti raka. Za odkritje teh kontrolnih točk in njihovih zaviralcev sta James P. Allison in Tasuku Honjo letos prejela Nobelovo nagrado za fiziologijo in medicino.
Profesor Pawelec bo na voljo tudi za morebitne izjave medijem.

Vljudno vabljeni!

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava