OI Ljubljana
Eng

Presejalna programa DORA in ZORA bosta delovala tudi v času novih ukrepov med 1. in 11. aprilom 2021

Glede na zadnje sprejete ukrepe Vlade RS z dne, 28. 3. 2021, za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, ki bodo veljali v času med 1. in vključno 11. aprilom 2021, sporočamo, da bosta oba presejalna programa za zgodnje odkrivanje predrakavih in rakavih obolenj ZORA ter DORA, ki ju upravlja Onkološki inštitut Ljubljana, delovala naprej kot do sedaj. 

Podlaga za delovanje presejalnih programov je tudi v času novih ukrepov Odredba o začasnih ukrepih na področju organizacije in opravljanja zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni covid-19 z dne, 12. 3. 2021.

Za prehajanje meja regij zaradi udeležbe v presejalnih programih ZORA in DORA velja izjema. Ženske tako lahko prehajajo meje regij z namenom udeležbe presejalne mamografije v programu DORA oz. ginekološkega pregleda v programu ZORA.

Sodelavci programov ZORA in DORA priporočajo, da se ženske odzovejo vabilu in se udeležijo presejalne mamografije oz. ginekološkega pregleda tako, kot so to počele že doslej. Z dodatnimi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa so v obeh programih poskrbeli za varno obravnavo žensk in delo zaposlenih. Ženske naprošajo, da upoštevajo ukrepe izvajalcev presejalnih programov in NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom ter jih prosijo za razumevanje.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava