OI Ljubljana
Eng

Priznanje za prispevek k razvoju onkološke zdravstvene nege so prejele štiri medicinske sestre

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester, ki je potekalo 12. maja, ter ob evropskem dnevu onkoloških medicinskih sester, ki ga obeležujemo 18. maja, je danes na Onkološkem inštitutu (OI) potekala svečana prireditev, na kateri so podelili priznanja zaposlenim v zdravstveni negi za dosežke iz področja razvoja stroke in izboljševanja kakovosti zdravstvene nege bolnikov z rakom. Priznanja so prejele Milena Krivošija Hribar z oddelka D1, Jožica Ivič z oddelka za akutno paliativno oskrbo, Petra Šanc z oddelka intenzivne terapije in Sonja Vehar Omahen z oddelka za brahiradioterapijo.

Letos medicinske sestre praznujejo svoj dan pod geslom "Glas medicinskih sester - vizija za prihodnost zdravstva". Vodja dejavnosti zdravstvene nege in oskrbe na OI Darija Zupančič je uvodoma poudarila, da so medicinske sestre vedno delovale in zagovarjale krepitev zdravja in koristi bolnika in skupnosti ter da je sedaj nastopil čas, da glasneje in javno naslovijo svoje profesionalne cilje in vrednote in se aktivno vključijo v debate o pomembnih temah slovenskega zdravstva. 

Dobitnice priznanj in ostale zbrane na prireditvi sta pozdravili tudi generalna direktorica Andreja Uštar ter strokovna direktorica izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med. Andreja Uštar je izpostavila, da zaposleni v zdravstveni negi pri delu dosegajo visoke standarde oskrbe bolnika in na to je OI zelo ponosen. »Ste pomemben del vrhunske celostne onkološke obravnave, ki jo skušamo zagotoviti vsakemu našemu bolniku. Zavzetost in srčnost pri opravljanju vašega dela opazijo tudi bolniki, ki vas velikokrat pohvalijo, zato res iskrena hvala vsem vam za pripravljenost, da delo nemoteno poteka in da imamo vsi skupaj naše bolnike in njihovo varnost za prioriteto.«

Tudi izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med. je poudarila pomen zdravstvene nege na vseh področjih obravnave onkoloških bolnikov in izpostavila, kako zelo ceni njihovo delo ter se jim zahvalila za zavzetost in skrb za onkološke bolnike. Udeležence prireditve je pozdravila tudi predsednica Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v onkologiji Ana Istenič, ki je poudarila velik pomen medicinskih sester pri ozaveščanju o preventivi, saj lahko s svojim znanjem in motivacijo na tem področju naredijo zelo veliko pri dodatni promociji preventivnih ukrepov, ki preprečujejo tveganja za raka.

Na sliki (z leve): Irena Oblak, Petra Šanc, Jožica Ivič, Milena Krivošija Hribar, Sonja Vehar Omahen, Darija Zupančič, Andreja Uštar.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava