OI Ljubljana
Eng

Rožnati oktober tudi na Onkološkem inštitutu Ljubljana

Rak dojk je v svetu in Sloveniji najpogostejši ženski rak. Po podatkih Registra raka za Slovenijo na Onkološkem inštitutu rak dojk predstavlja približno petino vseh rakov pri ženskah. Vsako leto tako v Sloveniji zboli na novo več kot tisoč žensk.

V času rožnatega oktobra - svetovnega meseca boja proti raku dojk - bo slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna skupaj s številnimi podporniki izvedlo vrsto aktivnosti. V avli Onkološkega inštituta bodo postavili veliko rožnato pentljo, ki je simbol rožnatega oktobra in bo vse obiskovalce inštituta opozarjala na to bolezen. Vsak torek in četrtek, ko delujejo ambulante za bolezni dojk, bodo prostovoljke Europe Donne in Društva onkoloških bolnikov Slovenije, ki so tudi same prebolele raka dojk, med 9.00 in 13.00 uro na voljo za pogovor bolnikom in drugim mimoidočimi na Onkološkem inštitutu. Posredovale bodo praktične napotke in informacije o zdravljenju raka dojk v bolnišnici in po tem.

Europa Donna bo organizirala tudi humanitarni tek, ki bo v soboto, 6. oktobra, v parku Tivoli v Ljubljani, s pričetkom ob 10.00 uri izpred Hale Tivoli. S simbolično startnino in prispevki bodo udeleženci teka in hoje prispevali za nakup ultrazvočnega aparata za pregled dojk za Splošno bolnišnico Maribor. Prireditev bodo obogatile Alenka Godec in Nuša Derenda ter plesalci fitnes kluba Sokol in plesne skupine Evora.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava