OI Ljubljana
Eng

Srečanje z novinarji ob začetku delovanja mobilne paliativne enote Onkološkega inštituta Ljubljana

Ob obeležitvi mednarodnega dneva paliativne in hospic oskrbe, ki letos poteka 9. oktobra v znamenju enakopravnega dostopa do paliativne oskrbe, želimo javnosti predstaviti prve odzive na vzpostavitev in delovanje mobilne paliativne enote Onkološkega inštituta Ljubljana (OI).

Mobilna paliativna enota OI je eden izmed petih novih mobilnih paliativnih timov, ki jih je Vlada RS uvrstila v Splošni dogovor za pogodbeno leto 2021. Mobilna paliativna enota OI predstavlja dopolnitev dosedanjim dejavnostim paliativne oskrbe na OI in uvaja možnost obiskov paliativne enote na domu, kar bo zagotovo pripomoglo k še kakovostnejši obravnavi neozdravljivo bolnih.

Po prvem mesecu delovanja mobilne paliativne enote je odziv bolnikov in njihovih svojcev zelo pozitiven, saj jim obisk bliže njim (na domu) in strokovna podpora sodelavcev mobilne paliativne enote OI veliko pomenijo. 

Vabimo vas na novinarsko konferenco, kjer bomo predstavili delovanje mobilne paliativne enote na OI, v četrtek, 7. oktobra 2021, ob 12.30 uri v sejni sobi stavbe C, pritličje.

Vaše sogovornice bodo:
•    Izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med., strokovna direktorica Onkološkega inštituta, 
•    Asist. dr. Maja Ebert Moltara, dr. med., vodja Oddelka za akutno paliativno oskrbo na Onkološkem inštitutu, 
•    Marjana Bernot, dipl. m. s., univ. dipl. org., koordinatorica paliativne oskrbe na Onkološkem inštitutu. 

Na srečanju bodo sodelovali tudi predstavniki podjetja Porsche Inter Auto - Porsche Verovškova, ki so nam priskočili na pomoč in nam podarili v uporabo vozilo, s katerim lahko obiščemo naše bolnike.

Veselimo se srečanja z vami.

____________________________________________________________
Upoštevanju zaščitnih ukrepov za preprečevanje COVID-19: Za vstop na OI je potrebno izpolnjevanje pogoja PCT. Udeležence novinarske konference bomo sprejeli pri požarnem vhodu za stavbo C, morajo biti zdravi in upoštevati vse epidemiološke ukrepe in higienska pravila: obvezna je uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok ob vstopu v stavbo, v sejni sobi je treba upoštevati ustrezno varnostno razdaljo med udeleženci. Obvezna je predhodna potrditev udeležbe na aduratovic@onko-i.si
 

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava