OI Ljubljana
Eng

Strokovni direktor OI ostro zavrača očitke, da v zvezi z dokumentacijo prof. Auersperg strokovno vodstvo OI ni govorilo resnice

Strokovni direktor OI doc. dr. Janez Žgajnar ostro zavrača očitke, da v zvezi z dokumentacijo prof. Auersperg strokovno vodstvo OI ni govorilo resnice, in dosledno vztraja na vseh doslej objavljenih izjavah za javnost strokovnega vodstva OI (26. 6., 27. 6., 8. 7. 2008), ki so preverljive.

Doc. dr. Janez Žgajnar, dr. med.: ''Trdili smo, da je vsa uradna medicinska dokumentacija ohranjena in od te trditve ne odstopam(o). Po zakonu smo namreč na področju onkologije dolžni trajno hraniti dokumentacijo vseh pacientov. Tudi vsa uradna raziskovalna dokumentacija je shranjena skladno s postopki, določenimi v arhivu raziskovalnega tajništva. Strokovno vodstvo OI pa ni nikoli trdilo, da del dokumentov iz sobe prof. Auersperg ni šel v uničenje med praznjenjem sobe. Na podlagi ugotovljenih dejstev in dosedanjih izjav za javnost zaključujem:

1. Uradna medicinska in raziskovalna dokumentacija je ohranjena in na voljo za morebitno obdelavo (kar v svojih izjavah potrjuje tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar: …’’ni pa uničena originalna medicinska dokumentacija bolnikov.’’ (Delo, 17. 7.)
2. Iskreno obžalujem dogodke ob izpraznitvi sobe prof. Auersperg ter prav tako razčiščevanje dogodka v javnosti.
3. Razprave v javnosti na takšen način ne želimo nadaljevati, ker je brezplodna. Strokovni svet OI bo na prvi naslednji seji ponovno razpravljal o tem vprašanju in o morebitnih nadaljnjih korakih.''

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava