OI Ljubljana
Eng

V okviru mednarodne kampanje Čas je za ukrepanje bo organizirana tudi slovenska konferenca

V petek, 22. 10. 2021, bo ob 11. uri v sklopu mednarodne kampanje Čas je za ukrepanje potekala enourna virtualna konferenca, na kateri bodo različni strokovnjaki spregovorili o preventivi, diagnostiki in zdravljenju raka v Sloveniji v času pandemije covid-19. Kampanja Čas je za ukrepanje, angleško Time to Act, poteka po vseh evropskih državah pod okriljem European Cancer Organisation, v Sloveniji sta soorganizatorja Nacionalni inštitut za javno zdravje in Zveza slovenskih društev za boj proti raku. 

Na konferenci bodo predstavili svoja področja tudi strokovni sodelavci Onkološkega inštituta. Prof. dr. Vesna Zadnik bo podrobneje spregovorila o vplivu pandemije covid-19 na diagnostiko in zdravljenje raka, kar v Sloveniji kot eni izmed prvih spremljamo v sklopu projekta Registra raka onKOvid že od prvega vala lani spomladi dalje. 

Pri področju vpliva pandemije covid-19 na preventivo raka bosta s predstavitvijo presejalnih programov, ki ju Onkološki inštitut upravlja – presejalni program za raka materničnega vratu ZORA in presejalni program za raka dojk DORA, ki ga Onkološki inštitut tudi izvaja, sodelovali vodja programa ZORA dr. Urška Ivanuš in vodja registra programa DORA Katja Jarm. 

Prijava in program konference sta na voljo na tej povezavi.

Dodatne informacije: sekretar@protiraku.si
 

Mednarodna kampanja Čas je za ukrepanje (TimeToAct)

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava