OI Ljubljana
Eng

Vlada RS in Ministrstvo za zdravje podelilo Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti COVID-19 številnim zaposlenim na OI

Spominski znak za požrtvovalnost v boju proti COVID-19 je simbolična gesta Vlade RS in Ministrstva za zdravje za požrtvovalno delo zaposlenih v zdravstvu in prostovoljcev. Na Onkološkem inštutitu je spominski znak prejelo 60 zaposlenih iz različnih oddelkov, ki so se že takoj ob izbruhu epidemije COVID-19 s svojim dodatnim delom še posebej izkazali. 

"Pandemija virusa SARS-CoV-2 je bila in še vedno je eden izmed največjih izzivov, s katerim se je spopadlo človeštvo moderne dobe. Ob izbruhu pandemije pravih odgovorov ni bilo moč poznati in le hitra, povezovalna in predvsem globalna akcija je omogočila, da števec okuženih ni še veliko višji. Seveda pa slednje ne bi bilo mogoče, če ne bi bilo številnih posameznikov v prvih vrstah, ki so preprečevali tisto najhujše. In prvi med njimi so bili, in še vedno so, zdravstveni delavci," je v spremnem dopisu ob podelitvi spominskega znaka izpostavila Alenka Forte, državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava