OI Ljubljana
Eng

Za legionelo zbolel naš zdravnik

Preteklo sredo, 26.6.2013 ob 13 h sem bil obveščen, da so pri enem od naših sodelavcev, ki je zbolel pred nekaj dnevi z visoko vročino, bolečinami v mišicah in je bil sprejet na hospitalni oddelek OI , ugotovili legionela topni antigen v urinu. Že ob sprejemu je dobil ustrezno terapijo, vendar stanje bolnika še ni stabilno. Poudarim naj , da smo do sedaj izolirali legionelo tudi iz izpljunka, tipa bakterije še nimamo in tako tudi ne potrditve da je njen izvor na OI. Glede na anamnestične podatke obstoja določena možnost okužbe tudi kje drugje.

Ne glede na to, smo ukrepali. Do nadaljnjega bo zaprta soba dežurnega kirurga, včeraj smo se na sestanku KOBO dogovorili za vzorčenje bakterioloških preiskav, predvsem v področju gibanja obolelega in to tudi opravili. O dogodku smo obvestili tudi ZZV Ljubljana.

Kot vam je znano na OI redno izvajamo vse ukrepe, predvidene zaradi zaščite bolnikov in zaposlenih zaradi nevarnosti prisotnosti legionele. Sicer pa veljajo na OI za vodo in vsebnost bakterij strožji pogoji kot v ostalih ustanovah. V kolikor bodo potrebni še kakšni dodatni ukrepi, bodo ti sledili po tem, ko bodo jasne analize bakterioloških vzorcev.

Nas pa veseli, da je priprava na razpis za izgradnjo novega vodovodnega omrežja, kar bo ob sicer delujoči bolnišnici izjemno zahteven poseg, tik pred zaključkom.

Ljubljana 27.6.2013
prim. Janez Remškar, dr.med

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava