OI Ljubljana
Eng

Zaključena selitev v nove prostore Onkološkega inštituta Ljubljana

Selitev v nove prostore Onkološkega inštituta Ljubljana je uspešno zaključena. V torek se je preselil še zadnji oddelek, to je oddelek operativnih dejavnosti. Vodstvo inštituta je včeraj prejelo tudi uradne rezultate Inštituta za varovanje zdravja RS glede analize vode. Ti so potrdili, da voda na inštitutu ne vsebuje bakterije legionele.

Po zaključku toplotnih šokov je Onkološki inštitut konec septembra izvedel še kemično sanacijo vodovodnega omrežja, ki ji je sledil odvzem vzorcev pitne vode. Uradni rezultati analize vode Inštituta za varovanje zdravja RS so pokazali, da je voda brezhibna in da ne vsebuje bakterije legionele. Po kemični dezinfekciji se je Onkološki inštitut za zagotovitev popolne varnosti bolnikov in osebja odločil za dodaten varnostni ukrep in namestil protimikrobne filtre na vseh iztočnih mestih.

Pretekli konec tedna sta bila v celoti preseljena še dva oddelka, in sicer oddelek za nuklearno medicino ter oddelek za brahiradioterapijo, ki se zdaj nahajata v kletnih prostorih stavbe E. Ta teden so bile uspešno opravljene prve operacije bolnikov na novih operacijskih mizah. Iz stavbe A pa so že preseljeni vsi bolniki, ki so bili tam hospitalizirani.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava