OI Ljubljana
Eng

Novosti na področju radioterapije in radiobiologije: od raziskav do klinike

14. 05. 2021 08:00 - 14:45

Lokacija: Preko aplikacije ZOOM

Predavatelj: Različni predavatelji

Organizator: Onkološki inštitut Ljubljana in Združenje za radioterapijo in onkologijo pri Slovenskem zdravniškem društvu

Kontaktna oseba: mcemazar@onko-i.si, tmarinko@onko-i.si

Zdravljenje onkoloških bolezni v zadnjem času izjemno hitro napreduje, pojavljajo se nove možnosti in oblike zdravljenja ter povezovanje različnih zdravljenj. V okviru Onkološkega inštituta Ljubljana in Združenja za radioterapijo in onkologijo pri Slovenskem zdravniškem društvu smo se odločili, da bomo dne 14.5.2021 organizirali celodnevno strokovno srečanje z naslovom: Novosti na področju radioterapije in radiobiologije: od raziskav do klinike.

Namen strokovnega srečanja je pregled raziskovalnega dela, ki poteka na Onkološkem inštitutu v Ljubljani na področju radioterapije in radiobiologije. Predstavili bomo predklinične in klinične raziskave s področja zdravljenja različnih rakov (rak dojk, področja glave in vratu, pljučni rak, debelo črevo, kožni raki). Raziskovalna področja pokrivajo vse načine zdravljenja, tako zdravljenje s kemoterapijo, tarčnimi zdravili in imunoterapijo, kot seveda radioterapijo.

Strokovno srečanje bo potekalo virtualno z Onkološkega inštituta Ljubljana in bo namenjeno zdravnikom, specialistom ter specializantom onkologije z radioterapijo, internistične onkologije, kirurgije, interne medicine, radiologije, medicinskim fizikom, radiološkim inženirjem, medicinskim sestram ter raziskovalcem različnih ved, ki se s tem področjem znanstveno raziskovalno ukvarjajo ali pa jih to področje zanima.

Natančnejši program strokovnega srečanja vam prilagamo v Prilogi. Srečanje je prijavljeno na Zdravniško zbornico in bo ovrednoteno s kreditnimi točkami. Vabimo vas, da se našega dogodka udeležite!

Prijave na: https://zoom.us/webinar/register/WN_VPUOTYAoTLy3MW5P1OIwtQ

Kotizacije NI.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava