OI Ljubljana
Eng

Svetovni dan paliativne oskrbe in hospica: odpravljanje mitov o paliativni oskrbi

Svetovna zveza za paliativno oskrbo drugo soboto v oktobru – letos 12. oktobra - obeležuje svetovni dan paliativne oskrbe in hospica, ki je letos posvečen odpravljanju mitov o paliativni oskrbi. Aktivnostim zveze se pridružuje tudi Onkološki inštitut Ljubljana; člani tima za paliativno oskrbo na OI so tako med drugim pripravili zgibanko o najpogostejših mitih o paliativni oskrbi v onkologiji – največji delež v paliativni oskrbi namreč predstavljajo ravno bolniki z rakom. Miti preprečujejo hitrejši napredek v paliativni oskrbi (PO) in zmanjšujejo dostopnost PO večjemu številu bolnikov, z odpravljanjem mitov pa širimo znanja s tega področja.

Aktivnosti OI ob svetovnem dnevu paliativne oskrbe in hospica:
• pripravili smo zgibanko onajpogostejših mitih o paliativni oskrbi v onkologiji,
• skupaj s študenti (medicine, farmacije, zdravstvene nege, psihologije) in Slovenskim Združenjem za paliativno medicino pripravljamo Projekt ZDRAVSTENI TIM 2013: Paliativna oskrba; v okviru projekta že poteka tudi internetna anketa o poznavanju vloge paliativne oskrbe pri oskrbi bolnikov z neozdravljivo boleznijo;
• podpiramo akcije Slovenskega društva Hospic ob 12. oktobru – Množični vseslovenski pohod in akcijo Zbiranja src za Hospic (http://drustvo-hospic.si/).

V priponki si lahko ogledate zgibanko o najpogostejših mitih v PO v onkologiji in preberete tudi sporočilo za javnost OI ob svetovnem dnevu paliativne oskrbe in hospica.

 

 

© 2019 - Onkološki inštitut Ljubljana
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava